Program


VÁMPÍROK BÁLJA ÉJSZAKAI TALÁLKOZÓVAL

VÁMPÍROK BÁLJA ÉJSZAKAI TALÁLKOZÓVAL

Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre a PS Produkció. Eddig több millió nézőt vonzott szerte a világon a kultikussá vált vámpírparódia. Budapesten, túl a 200. előadáson, tovább folytatódik a különleges, fanyar humorú, látványos, szórakoztató, varázslatos musical sikertörténete.

A Vámpírok bálja című musicalt Magyarországon, 2007 nyarán a PS Produkció, Simon Edit producer indította el hódító útjára, és rövid időn belül kultikussá vált. A mai napig teltházakkal játsszák a magánvállalkozásban bemutatott musicalt mely által a hazai közönség is bepillantást nyer a világ jelentős musicalszínpadain is látható varázslatos, profi módon megalkotott mesevilágába. A produkció nagy népszerűségnek örvend a Budapestre látogató külföldi turisták körében is.

Erdély, vámpírvadászat, szenvedély, misztikum, szerelem, humor és borzongás. Erről szól a 2007 óta sikerrel játszott musical. A rendkívül látványos és szórakoztató, fantasztikus táncjelenetekkel gazdagított musicalt 1997-ben mutatták be Bécsben, óriási sikerrel. A premiert követően a nézők hisztérikusan tolongtak a jegyekért. Az előadást azóta világszerte több millió néző látta.

A kultusz övezte zenés darabot Bécs után Stuttgartban, Hamburgban, a Broadway-n, Varsóban, 2006-ban Tokióban, Obernhausenben, Berlinben, majd ismét Stuttgartban ünnepelhették. 2007-ben Budapestre új változatban jutott el napjaink legizgalmasabb musicalje, és már a magyar verziót láthatta 2009-ben ismét Bécs, majd 2010-ben Antwerpen és 2011 szeptemberében Szentpétervár közönsége is.

Hamarosan a 200. előadás, egyöntetű szakmai és közönségsiker. Ez a budapesti Vámpírok bálja eddigi mérlege. A magyar változat bombaként robbant be a köztudatba, mára alig akad olyan ember, akit ne kerített volna hatalmába a látványos, etalonként számon tartott produkció, mostanra ezrek várják vágyakozva a soron következő vámpír szériát.

A szereposztás folyamatosan bővül, és egyben fiatalodik. Új tehetségeket fedez fel a produkciós team Simon Edit producer, Cornelius Baltus rendező, Dennis Callahan koreográfus, Póka Balázs művészeti vezető és Köteles Géza karmester. Eddig közel 2600 fiatal művész vett részt a produkció meghallgatásain. Mára már szinte nincs olyan színház Magyarországon, ahol ne bukkanna fel a szereplők közt egy-egy vámpír!

A kezdetek óta főszereplője a produkciónak Egyházi Géza, akit nemzetközi viszonylatban is az egyik legjobb Krolock gróf megformálójának tartanak a nézők és a szakemberek. Komoly szakmai elismerésnek számít, hogy a budapesti Vámpírok bálja társulatából mostanáig 27 pályakezdő művész kapott külföldi szerződést a produkcióban nyújtott teljesítménye alapján.

Az érdeklődés a darab iránt folyamatosan nő. A zenés vámpírkomédiát a hazai mellett szép számú külföldi rajongótábor is felfedezte magának. A magyar produkció dupla CD-je hónapokon át vezette a Sound of Music toplistáját és a londoni lemezpiacon is elismerő sikert ért el. Nagy népszerűségnek örvend a közönség körében az előadások köré szervezett kulisszajárások és a dedikálással egybekötött éjszakai vámpírtalálkozók rendezése.

Vámpírok bálja musical, a PS Produkció előadása a Pesti Magyar Színház épületében: 1074 Budapest VII. kerület, Hevesi Sándor tér 4.

Tánckar: Ajtai Beáta, Szegő Adrienn, Várady Viktória, Sterl Alexandra, Pethő Dorottya, Szabados Tímea, Mikecz Kornél (kórusvezető), Tiborcz Fanni, Tóth Jonatán, Lopusny Anna (Dance Captain), Szabó Anikó, Nagy Sarolta, Sallak Petra, Sinkó Réka, Kiss Ernő Zsolt, Ködmen Krisztián, Csepi Ádám, Király Béla, Házi Tamás, Juhász Richárd, Kelemen Krisztián.

Ajánló


A világszerte népszerű, kultikus Polanski-filmből készült vámpírkomédia méltán elhíresült magyarországi változata 2017-ben ünnepli…